Rautios storspel bäddade för seger Foto: Bildbyrån

Brynäs tog revansch på Djurgården

En strålande första period av Brynäs bäddade för vinst hemma mot Djurgården. När sedan David Rautio storspelade i målet i mittperioden så blev det aldrig särskilt spännande. Bortaförlust i Stockholm i torsdags blev till nionde raka hemmasegern i Gävle ikväll.

Jacob Blomqvist assisterade Lucas Carlsson som gjorde ledningsmålet tidigt i första perioden. Hemmalaget utökade ledningen innan Blomqvist själv satte trean med sekunder kvar av första.

I en grinig andra period med flera utvisningar var det gästerna som hade de hetaste chanserna. David Ratio släppte dock bara en puck förbi sig. Seger till slut med 4-1 efter att Lukas Kilström gjort sista målet i öppen kasse.

– Vi var ganska missnöjda med matchen senast. Vi var tvungna att förbättra oss på flera punkter och det tycker jag vi gjorde idag, säger David Rautio till C More.