Färjestad på rätt köl

Efter storförlusten i CHL-premiären har Färjestad vänt på steken.

Förlängningssegern i fredags följdes upp med 3-2 och tre poäng mot Pardubice.

Efter seger i förlängning mot Davos i förrgår var det dags för ny bortamatch för Färjestad. Innan övertidsmålet senast hade laget inte gjort mål på sex perioder, men nu skulle det bara ta 13 minuter innan ledningen var ett faktum. Milan Gulas avlossade från backposition så hårt att klubban gick av, men pucken åkte mot mål och där högg Johan Persson och stötte in 1-0.

Andra perioden slutade mållös efter en ganska händelsefattig sådan. Det som stod ut mest var när hemmalagets Tomas Marcinko halvvägs in i perioden fick 2+10 för checking to the head och misconduct efter att ha sänkt Rickard Wallin direkt efter att de båda tekat. Även om skotten var 8-8 hade gästande Färjestad de flesta av lägena att utöka till 2-0 på, men Pardubice höll undan.

Champions Hockey League

Målexplosion i tredje

Fem minuter in i slutperioden hade Pardubice bra tryck i numerärt överläge mot Färjestads mål, men lyckades inte kvittera. Kvitteringsmålet skulle dock komma fem minuter senare – i spel fyra mot tre genom Jakub Svoboda.

Glädjen blev dock kortvarig för tjeckerna. Bara 20 sekunder efter kvitteringsmålet tog Färjestad ledningen på nytt när Mikael Johansson kom på högerkanten och sköt ett skott som styrdes in i mål via en Pardubice-skridsko.

Fyra minuter efter Johanssons ledningsmål kvitterade Pardubice igen av Tomas Rolinek. Med bara några minuter kvar av tredje perioden såg det ut att bli andra raka förlängningen för Färjestad, men då klev Johan Ryno fram och satte 3-2 på ett slagskott utifrån.

Med minuten kvar att spela tog Pardubice ut målvakten men dessvärre för tjeckerna fick man aldrig något etablerat spel i anfallszon utan Färjestad höll ut och tog en viktig trepoängare.