19-årige Zaniolo upplevde några magiska minuter av lycka då han gjorde två mål för Roma. Foto: TT.

19-åring frälste Roma med första och andra Champions League-målet

Uppdaterad
Publicerad

Roma såg ut att ha kört fast hemma på OIympiastadion mot Porto i den första åttondelsfinalen i Champions League. Men i mitten av den andra halvleken prickade den 19-årige framtidsmannen Nicolo Zaniolo in 1-0 och gjorde sitt första mål i turneringen. Det skulle komma ett till från tonåringen när Roma vann med 2-1.

– Det var en fantastisk kväll som jag kommer att minnas resten av livet, säger Zaniolo enligt AP.

Han hittade en lucka i den bortre burgaveln och via en nedtagning och ett lågt skott med högerfoten överlistade Zaniolo veteranen Iker Cassilas, 37, främst känd från framgångsåren i Real Madrid. 

Zaniolo, som gjort mål i tre raka hemmamatcher i Serie A, blev alldeles vild av lycka och rusade bort till fansen i kurvan och snart stod hela laget och firade där.

Blott sex minuter senare höll sig Zaniolo framme igen och skickade in en retur på ett stolpskott. Om det var stämning efter det första målet var det magiskt efter det andra. Två mål på sex minuter av en 19-åring. Fansen sjöng och skapade en fantastisk stämning på stadion vid 2-0 och ett väldigt gynnsamt läge inför returen i Portugal 6 mars.

VAR användes för första gången i Champions League

Sången tystnade när Adrian Lopez tryckte in reduceringen, 2-1, efter en omställning där bollen lite turligt studsade rätt. Målet godkändes efter VAR-granskning, som användes i Champions League för första gången i kväll. Det var en offsidesituation som granskades extra. 

Med tre minuter kvar av ordinarie tid byttes Zaniolo ut till stående ovationer och stort jubel.

Romas svenske målvakt Robin Olsen vilades med en vadskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.