Matthijs de Ligt deppar efter matchen. Foto: Bildbyrån

Ajax föll efter historiskt bortdömt mål

Uppdaterad
Publicerad

Ajax trodde att man hade gjort 1-0 mot Real Madrid. Men efter videogranskning valde domaren istället att döma bort målet. Real vann till slut matchen med 2-1.

Det var uppdukat för fest i Champions League när Ajax tog sig an Real Madrid hemma i Amsterdam. Och med publiken i ryggen så inledde hemmalaget matchen bäst, och skapade de hetaste chanserna i den första halvleken.

Ajax lyckades till slut få in bollen i nät, men istället för en ledning så dömde domaren med hjälp av VAR bort målet. Det var första gången i Champions League som en domare valt att döma bort ett mål efter att ha tagit hjälp av VAR.

– Jag är en försvarare av VAR och steg för steg kommer fotbollen att bli mer rättvis. Ibland har det blivit dåligt för oss och i dag annullerades ett viktigt mål, säger Reals Sergio Ramos till Marca.

Real hetare i andra

I den andra halvleken var det spanjorerna som öppnade bäst, och i den 60:e minuten satte Karim Benzema 0-1. Ajax kunde sedan i den 75:e minuten kvittera matchen genom Hakim Ziyech, men glädjen varade inte mer än drygt tio minuter. I den 87:e minuten kunde Marco Asensio avgöra matchen, som slutade 2-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.