Blomquist: ”Ett väntat beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Ett väntat beslut att Charlotte Kalla väljer fortsatt egen satsning utanför landslagets regi menar SVT-experten Anders Blomquist. – Hon väljer utifrån sin egen övertygelse, totalt sett ett riktigt beslut.

I april i fjol kom beskedet att Charlotte Kalla bryter med det svenska skidlandslaget. Efter årets säsong har beskedet dröjt huruvida den största stjärnan kommer ingå i landslagets träningsgrupp inför kommande OS-säsong.

Idag stod det klart att Kalla fortsätter solosatsningen med personliga tränaren Magnus Ingesson.

– För mig var det ganska väntat. Jag trodde att hon skulle fortsätta på egen hand. Sedan kan jag tycka att det är synd för svensk damskidåkning som helhet. Charlotte är viktig, och hennes inställning och det sätt som hon tränar på är bra för övriga tjejer att ha som riktmärke. Hon är bra att ha med på läger och en väldigt positiv person. Synd att man inte får med hennes erfarenhet, träningsinställning och jävlaranamma i den vanliga verksamheten.

”Välja det bästa för henne själv”

Blomquist har ändå förståelse för beslutet.

– Charlotte är en bra bit in i sin karriär. Hon måste välja det som är bäst för henne själv, och det upplägg hon känner för. Totalt sett är det här riktigt, i och med att hon väljer utifrån sin egen övertygelse. När man är så duktig som hon är det hela tiden en dans på en väldigt smal knivsegg. Att träffa rätt med träning, och att hitta rätt motivation hela tiden. Hon vet vad hon vill ha. Då ser hon till att hon får det. För henne är det här bäst. Och då är det bäst för svensk skidåkning.

– Trist för övrig verksamhet, men säkert bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.