Johanna Ojala: ”Krävs mental styrka”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kallas tuffa säsong såg ut att fortsätta i moll när hon föll under damernas skiathlon. Men hon lyckades knipa bronset efter en stark upphämtning. Något som imponerar på SVT:s experter.

– Det krävs en mental styrka och ett lugn att vända från ett sånt här läge. Jag blev lite orolig när hon körde så hårt för att komma ikapp efter fallet. Det är inte alla som klarar det, säger SVT:s expert Johanna Ojala.

Björgren gick ut hårt efter bytet

– Det kändes som att det skulle vara Björgens plan att gå hårt ut efter skidbytet, det gör hon och Charlotte får sota för sin offensiva körning efter fallet, säger SVT:s expert Mattias Fredriksson.

Men Kalla visade på en riktig vinnarskalle när hon med drygt 2,5 km kvar drog ifrån Heidi Weng. Vinnaren Marit Björgen och tvåan Krista Pärmäkoski rådde hon inte på.

– Det kändes som att hon ville bevisa för sig själv att hon kan åka klassiskt. Och att hon kan prestera i det här mästerskapet, säger Johanna Ojala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.