• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Foto: Bildbyrån

Kalla chockad: ”Jag vill inte tro att det är sant”

Publicerad

Beskedet att Therese Johaug fastnat i ett dopningstest slog ned som en bomb. Nu väljer Sveriges största stjärna – Charlotte Kalla – att kommentera saken.

– Beskedet kom som en fullständig överraskning för mig, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

Tidigare idag kom beskedet att Therese Johaug åkt fast för dopning. Norskan ska ha fått i sig det förbjudna preparatet clostebol genom en kräm för solbrända läppar.

Reaktionerna från skidvärlden lät inte vänta på sig.

För Charlotte Kalla kom nyheten som en chock.

– Jag vill inte tro att det är sant det som hänt Therese Johaug, en god vän och konkurrent. Jag tycker det är mycket trist att hon hamnat i den här situationen.

I ett SMS till SVT Sport skriver Johan Olsson:

”Jag vill inte uttala mig mer än att jag i nuläget tror att Johaug blivit offer för ett misstag från hennes och norska landslagets läkare.”

Också Maria Rydqvist uttalade sig under dagen:

– Oj, det låter som ett skämt. Det låter verkligen helt förskräckligt. En chock, otroligt tråkigt, säger hon till Aftonbladet.

– Det kommer så klart bli jättestort, en jättechock för alla. Just att det är hon, det kan inte bli värre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer