Foto: Bildbyrån

Kalla nobbar Tour de Ski

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla tränar stenhårt mot VM i Lahtis nästa år. Nu meddelar skidstjärnan att hon inte kommer köra Tour de Ski i år – för att få till en bra träningsperiod. ”VM i Lahtis blir en höjdpunkt i karriären”, säger hon till Örnsköldsviks Allehanda.

I april kom beskedet om att Charlotte Kalla lämnar landslaget för att träna på egen hand inför VM. Bakgrunden var en svag säsong med många besvikelser.

Idag kom nästa beslut i storsatsningen. Skidstjärnan ställer inte upp i Tour de Ski i år.

Tour de Ski

– Det blir ingen tour i år, jag vill få in en bra träningsperiod, det har jag bra erfarenhet av. Så jag kommer inte köra i alla världscuper, säger Kalla till Allehanda.

Tillsammans med tränaren Magnus Ingesson lägger hon nu grunden för kommande säsong.

– Jag vill bygga en bra grund nu i sommar och höst. Tekniken hoppas jag kunna ta kliv framåt i, i stakåkningen och att få en mer energisnål åkning, säger Kalla.

Vad måsättningen för Lahti är vill skidstjärnan inte avslöja.

– Jag hoppas på att vara riktigt bra slag, men medaljmålsättningen håller jag för mig själv.

Även inför VM i Falun valde Kalla att inte köra Tour de Ski. Då lämnade hon mästerskapet med ett guld, ett silver och ett brons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet