Foto: TT

Kallas besked: Avstår fler tävlingar

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla – som inte är med på helgens världscupstävlingar – avstår även tävlingarna nästa helg i Davos.

Det var under världscuppremiären i finska Rauka som Charlotte Kalla klappade igenom totalt.  Efteråt visade sig kollapsen bero på att Kalla haft problem med hjärtat och drabbats av ett förmaksflimmer.

Den 29–åriga skidstjärnan stod som följd till detta över helgens tävlingar i norska Lillehammer.

– Jag vill inte tänka för kortsiktigt. Mitt stora mål är VM i Lahtis och vi ska lägga upp en plan som passar, sa Kalla till SVT Sport.

Comebacken dröjer

Tidigare har Kallas tränare, Magnus Ingesson, till SVT berättat att ett tävlingsbeslut om Kalla skulle tas efter helgen.

– Vi tar några dagar över helgen, sedan får vi se hur kroppen svarar, sa Ingesson.

Redan nu står det dock klart att hon även avstår tävlingarna nästa helg i Davos, något förbundskapten Rikard Grip bekräftar för SVT. Till Aftonbladet berättar Kallas tränare, Magnus Ingesson att det är flera olika anledningar som spelat in i beslutet.

– Det är många parametrar. Det är på mellanhöjd i Davos och då är är inte riktigt säkert, man vill ha mer kontroll, säger Magnus Ingesson.

När Kalla – vars uttalade mål med säsongen är VM i Lahtis – är tillbaka i tävlingsspåret är fortsatt oklart.

– Nu tittar vi på vad som komma ska, men vi är inte klara ännu, säger Kallas tränare Magnus Ingesson till Aftonbladet.

SVT  Sport har sökt Mangus Ingesson utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer