Foto: TT Nyhetsbyrån

Dortmundstjärna skadad och förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Kvartsfinalen i Champions League mellan Borussia Dortmund och Monaco skjuts upp till på onsdag. Enligt tysk polis ska det ha skett tre explosioner vid Dortmunds spelarbuss inför matchen. Mittbacken Marc Bartra fick föras till sjukhus, då hans arm blev skadad av glassplitter, bekräftar klubben.

– Laget är fullständigt chockat. När spelarbussen åkte iväg från spelarhotellet, så kom tre explosioner vid hörnet av gatan, vilket gjorde att Marc Bartra skadade sig i armen, säger Dortmunds VD Hans-Joachim Watzke till klubbens Facebook-konto.

Enligt tysk polis exploderade något vid tre tillfällen vid Dortmunds spelarbuss, när laget var på väg till kvällens Champions League-kvartsfinal  på hemmaplan mot Monaco på Westfalenstadion.

”Alla krafter är mobiliserade”

Tysk polis skriver även i ett pressmeddelande att det rör sig om rejäla sprängladdningar, som ligger bakom explosionerna. De kan ha placerats i buskage nära en parkering.

– Vi kommer att arbeta hela natten. Alla krafter i Dortmund är mobiliserade, säger Gunnar Wortmann, talesperson för Dortmunds polis, enligt tyska Bild.

En spelare blev skadad

Klubben skriver på sitt Twitterkonto att explosionerna skadade lagets spelarbuss, samtidigt som ett däck ska ha gått sönder. Omständigheterna kring incidenten är fortfarande oklara men bilder på spelarbussen visar att en glasruta är krossad.

Spanske försvararen Marc Bartra skadade armen av glassplitter och fick föras till sjukhus, uppger den tyska Bundesligaklubbens ledning.

Bartra

Övriga spelare i säkerhet

Klubben uppger att övriga spelare är i säkerhet. Såväl Dortmund som polisen bekräftar att det inte finns någon hotbild mot arenan.

Dortmund skriver på sitt Twitter-konto att matchen flyttas fram till i morgon, klockan 18:45.  Detta efter diskussion med tysk polis och Uefa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.