Amanda Lind: ”Täcker inte alla enorma förluster”

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens stödpaket på 1,5 miljard kronor till idrotten kommer inte att räcka.

Det anser en majoritet av de svenska specialidrottsförbunden enligt en enkätundersökning som SVT Sport gjort tillsammans med Agenda.

Och den ansvariga ministern Amanda Lind är medveten om detta.

– Vi har nästan fördubblat det statliga stödet, men det är klart att det i sig inte täcker alla de enorma förluster som idrottsrörelsen har haft, säger hon.

Enkätundersökningen visar att förbunden känner till över 100 föreningar som hotas av nedläggning på grund av pandemin och nära 9 000, fyra av tio, som har haft det svårt ekonomiskt.

När den ansvariga ministern Amanda Lind (MP) gästade Agenda på söndagskvällen berättade hon att hon är väl medveten om situationen.

Corona och idrott

– Vi har nästan fördubblat det statliga stödet, men det är klart att det i sig inte täcker alla de enorma förluster som idrottsrörelsen har haft, som även många andra delar av samhället har haft, sade hon, och fortsatte:

– Men jag kan konstatera att idrottsrörelsen hittills har näsan över vattenytan.

Hela intervjun med Lind:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet