Björn Eriksson, ordförande RF. Foto: Bildbyrån

Björn Eriksson: ”Förutsätter att idrotten får ökat stöd”

Uppdaterad
Publicerad

Då finansminister Magdalena Andersson (S) idag presenterade sin budgetproposition för 2021 föreslogs idrottsröresen få 1,966 miljarder kronor. Det är i grunden samma som de senaste åren, men coronapandemin gjorde att summan för 2020 blev 1,5 miljarder mer.

– Det är klart att idrottsrörelsen också behöver ett utökat stöd framöver, säger RF:s ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson utgår alltså från att stödet för 2021 inte stannar på drygt 1,9 miljarder. Det eftersom coronapandemin fortfarande kommer att påverka idrotten.

–Jag förutsätter att idrottsrörelsen får ett ökat stöd och möjligheter att både hantera fortsatta restriktioner på grund av pandemin och även utveckla verksamheten framåt för att bidra som den starka samhällskraft vi är. Men det är rimligt att det sker när vi själva gjort klart analysen av behov på längre sikt vilket vi räknar med är klart i början av 2021, säger Eriksson.

Den sammanlagda stödsumman för 2020 landade alltså till slut på cirka 3,4 miljarder kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet