Brassen Neymar i Paris Saint Germain. Foto: BILDBYRÅN

”Det kommer en dag då fotbollsspelare filmar igen – och vi kommer att älska det”

Uppdaterad
Publicerad
KRÖNIKA ·

Visst har vi klarat oss utan sport tidigare. Jag menar, några timmar eller en helg eller så? Men så här? Och vad händer egentligen med idrotten när friheten stängs ner?

Therese Bosta

Reporter

Skidsäsongen avslutades för tidigt, legendarers karriärer likaså. Allsvenskan sköts upp och NHL-matcher flyttades och samtidigt utförde IOK konstgjord andning på OS – men tvingades till slut att kapitulera och lämna w.o. till 2021.

Ett beslut som bara tagits i krigstid tidigare. Då blev spelen inte av alls.

Premier League, damallsvenskan, Göteborgsvarvet, NBA, fotbolls-EM och Formel 1. Ingen kom undan. Ja, förutom den vitryska idrotten då förstås.

Visst har vi klarat oss utan sport tidigare. Jag menar, några timmar eller en helg eller så? Men så här? Och vad händer egentligen med idrotten när friheten stängs ner?

Rutinerade legendariska kommentatorn Lasse Granqvist sa i Sportspegeln: ”Idrotten och människan har en unik förmåga att resa sig upp igen”.

Så, alla idrottsälskare där ute: Lyft på huvudet, högt, och ha tålamod. Det kommer en dag då fotbollsspelare filmar igen, en hockeyspelare skriker på domaren, damernas kamp för jämställdhet fortsätter och någon som inte förtjänar det tar ett OS-guld.

Känner ni känslorna?

För ännu en VM-medalj i orientering springs hem, en golfspelare vinner – efter 74:e försöket – äntligen en majortitel.

Straffen i Gothia Cup-finalen sitter och drömmar slår in. En kommentator skriker sig hes.

Och kanske slås det ett världsrekord i stavhopp. Ännu en gång.

Det kommer en dag då allt kommer att vara som det alltid har varit. Och vi kommer att älska det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Det här är en krönika

Reflektionerna är skribentens egna. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.