Foto: Patrick Semansky, AP / TT

ESPN: Trump hade krismöte om idrotten

Uppdaterad
Publicerad

USA är hårt drabbat av coronaviruset.

Men enligt ESPN har president Donald Trump haft ett krismöte med landets största idrottsligor i hopp om att dra igång idrotten i sommar med publik.

– Idrotten är inte gjord för kriser som den här, säger Trump.

Coronaviruset plågar USA. Viruset sprider sig snabbt och flera delstater har lockdown. Det är oklart när samhället öppnas igen och det är osäkert när idrotten kan dra igång i landet igen.

ESPN skriver att presidenten Donald Trump hade ett telefonsamtal med flera av de stora amerikanska idrottens kommissionärer och presidenter under lördagen. Trump uttryckte då en vilja att vara igång med idrotten i sommar.

Corona och idrott

”De måste tillbaka”

Presidenten ser gärna att NFL drar igång säsongen som planerat den 10 september. Han hoppas även att NHL och NBA kan dra igång i augusti eller september med publik.

På presskonferensen i går kväll pratade han situationen.

– Idrottsligorna längtar efter att få komma tillbaka till normalt läge. De vill tillbaka, de måste tillbaka. De kan inte hantera en sån här kris. Idrotten är inte gjord för det här, vårt samhället är inte gjort för det här. Vi måste tillbaka – och det snabbt, väldigt snabbt, säger Trump.

KLIPP: Amanda Zahui har stött på coronaviruset på flera kontinenter (26 mars, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet