Foto: BILDBYRÅN

Krispaket ska få nyzeeländsk idrott på fötter

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterade den nyzeeländska regeringen en plan för hur en halv miljard kronor ska hjälpa idrotten i landet att komma på fötter. Pengarna ska gå till att stödja föreningar, hjälpa idrottsorganisationer att kunna arrangera nationella ligor och utveckla idrottsanläggningar, skriver Reuters.

– Den här investeringen fokuserar på att få idrottssektorn att blomstra och se till att Nya Zeeländarna kan hålla uppe sitt välmående med fysisk aktivitet, säger finansminister Grant Robertson i ett uttalande.

Landet står som värd för flera stora turneringar de kommande åren. Bland annat ska Fobolls-VM för damer arrangeras tillsammans med Australien om tre år och innan dess ska både Dam-VM i Rugby och Cricket arrangeras. Enligt finansministern kommer cirka 44 miljoner kronor av den halv miljard som nu presenterats att användas till att rusta upp anläggningarna inom idrottsverksamheten på damsidan.

– Vi har faktiskt inte så mycket badrum och omklädningsrum för kvinnor på våra anläggningar. Eftersom vi arrangerar Fotbolls VM för damer så är det viktigt att vi ändrar på detta, säger Grant Robertson.

Corona och idrott

Investeringsplanen som nyss presenterats är en del av ett större paket på cirka 1.6 miljarder kronor som ska gå till idrotten på Nya Zeeland.

KLIPP: Här presenterar Infantino VM-värdarna för 2023(25 juni 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet