Inrikesminister Mikael Damberg. Foto: Bildbyrån

Inrikesministern tror på besked i publikfrågan inom kort

Uppdaterad
Publicerad

Det är många inom idrottssverige som väntar på besked efter att regeringen i augusti öppnat för att ta in mer publik på arenorna.

Till Värmlands Folkblad berättar inrikesminister Mikael Damberg (S) att det kommer snart.

– Vi håller på med frågan och kommer från regeringens sida återkomma inom väldigt kort tid, säger han till tidningen.

Det var i slutet av augusti som regeringen berättade att en förändring av publikbegränsningen på 50 personer inom idrotten kunde komma från och med 1 oktober. Efter det har remissvar kommit från polisen och Folkhälsomyndigheten, men inget besked från regeringen.

Nu, mindre än två veckor innan oktober, börjar det närma sig.

Corona och idrott

– Vi håller på med frågan och kommer från regeringens sida återkomma inom väldigt kort tid. Men som ni vet handlade det pm:et vi skickade ut om att man skulle tillåta evenemang med sittande publik, men fortfarande ett tak i publik, säger Mikael Damberg till Värmlands Folkblad.

Lyssnar på FHM

– Där har Folkhälsomyndigheten sagt att de vill ha ett tak på 500 personer. Det lyssnar vi på. Nu måste vi lägga samman alla åsikter och kommer med ett besked väldigt snart.

I det remissvar som polisen gav regeringen var de negativt inställda till att höja från 50 till 500 – medan FHM var öppna för att höja till 500.

KLIPP: FHM:s nya besked till idrotten: Kan släppa in 500 personer (27 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet