Kozo Tashima har drabbats av coronaviruset. Foto: TT

Japansk OS-chef smittad av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Vice chefen för Japans olympiska kommitté, Kozo Tashima, har smittats av coronaviruset.

Han tror själv att han smittades i Europa eller USA.

– I dag visade mitt testresultat positivt för det nya coronaviruset, säger Tashima i ett uttalande till det Japanska fotbollförbundets, där han även är ordförande.

Tashima säger att han var på tjänsteresa mellan den 28 februari och 8 mars och under tiden var på möten i Belfast, Amsterdam och i USA. I Amsterdam gjorde han en presentation för Japans försök att få arrangera fotbolls-VM för damer 2023.

Corona och idrott

– I Amsterdam och Europa fanns i början av mars inte samma nervositet för coronaviruset som nu. Alla gav fortfarande varandra kramar, tog i hand och kindpussades, säger han i uttalandet.

Beskedet kommer samtidigt som många tvivlar på att OS kan genomföras som planerat med start den 24 juli. Internationella olympiska kommittén, IOK, inleder under tisdagen ett möte med idrottsförbund och nationella kommittéer om hur coronaviruset påverkar spelen i Tokyo.

KLIPP: Kolla in tipsen som gör att du klarar av tristessen (17 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet