Två av NBA:s stora stjärnskott, Zion Williamson och Luka Doncic Foto: TT Nyhetsbyrån

Proffsidrottare tillåts inresa i USA

Uppdaterad
Publicerad

USA ska undanta vissa utländska idrottare från inreseförbudet i landet, sade Chad Wolf, tillförordnad minister för inrikes säkerhet i USA, i ett uttalande på fredagen.

– I det läge vi befinner oss i behöver amerikaner sin sport. Det är dags att återöppna ekonomin och det är dags att vi får tillbaka våra professionella idrottare i arbete, sade Wolf.

Den amerikanska idrotten stängde i stort sett ned efter att coronakrisen slog till ordentligt i USA, men de nya aviserade undantagen öppnar nu för att bland annat NHL och NBA ska kunna komma i gång igen, liksom proffstourerna i tennis och golf.

Ligorna som inkluderas i undantaget från inreseförbudet till USA är baseballigan MLB, NHL, basketligorna NBA och WNBA, golfens PGA- och LPGA-tourer, samt tennisens ATP- och WTA-tourer.

Corona och idrott

Förutom idrottarna undantas även närstående och nödvändiga medarbetare i ligorna från inreseförbudet.

Vita huset har infört reseförbud från resenärer från Kina, Iran och stora delar av Europa för att försöka stävja utbrottet av covid-19.

ARKIV: UFC först att återupptas efter långa nedstängningen i USA (10 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet