Foto: Bildbyrån

Senaste nytt: Corona och idrott

Uppdaterad
Publicerad

Matcher skjuts upp och restriktioner ser olika ut på olika ställen. Här rapporterar vi om senaste nytt kring hur pandemin påverkar idrotten.

Corona och idrott

Klart: Rögle får hemmaplan i CHL-finalen

Semifinalerna mellan Tappara och München i CHL-ishockeyn kunde inte spelas som planerat på grund av att det tyska laget satts i karantän av tyska myndigheter.

Nu har CHL presenterat sin lösning. Semifinalen ska avgöras i ett enkelmöte i Finland den 25 januari.

Rögle är redan finalklart efter att ha besegrat Frölunda med totalt 8-4. Rögle kommer att ha hemmaplansfördel i finalen då CHL bestämt att den ska spelas i Ängelholm.

(TT)

Brobergs match uppskjuten en vecka

Broberg/Söderhamn tog en paus från spel den 6 januari på grund av en smittad spelare och flera med symptom. Nu står det klart att bandyklubben inte är redo för match sett ur smittorisk. Tisdagens match mot Villa Lidköping skjuts upp en vecka.

Tränaren Svenne Olsson berättar för SVT Sport att tre spelare är sjuka och i karantän just nu.

Uppskjuten match i England

Kvällens Premier league-match på Tottenham Hotspur Stadium mellan hemmalaget och Fulham har skjutits upp, rapporterar BBC.

Anledningen är nya bekräftade covid-19-fall i Fulham. Klubben har därför i eftermiddag begärt att matchen ska skjutas upp.

kurt • fantastiskt att se ledare i skitskytte dra ned sina munskydd verkligen att framgå med gott exempel

Fjärde coronafallet i Karlstad – vill ställa in säsongen

Karlstads SSL-damer har drabbats av ett fjärde positivt coronafall. Nu vill klubbens sportchef Mathias Engelbrektsson ställa in resten av säsongen.

– Jag är inte bekväm med att vi i nuvarande läge spelare vidare. Och när jag pratar med andra SSL-klubbar är det en åsikt som finns på fler håll. Den enda anledningen att vi fortsätter spela nu är att någon talar om det för oss, säger han till lokaltidningarna i Karlstad.

Tidigare under hösten har bland annat Dalen och Falun argumenterat för att pausa säsongen, men vid ett gemensamt möte med SSL-klubbarna och Föreningen Svenska Superligan för en dryg månad sedan togs beslutet att fortsätta säsongen.

ANNA • Pausa idrottande

Puckelpiståkare har testat positivt för covid-19

En av de gästande tävlingsåkarna i helgens puckeltävling i Idre har testats positivt för covid-19. Det betyder att han och de övriga i hans lag har isolerats i enlighet med Fis protokoll för covid-19.

Åkaren testades innan tävlingen, ett test som då var negativt. 

– Det är så klart tråkigt att en åkare testats positivt, men samtidigt har vi varit förberedda på att det skulle kunna hända.  Därför har vi också snabbt kunnat vidta de åtgärder vi ska i enlighet med Fis protokoll och de riktlinjer vi har, säger Anders Olofsson, sportchef puckelpist hos Svenska Skidförbundet.

Källa: Svenska skidförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet