Jens Burman på världscupen i Planica 2018. Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Senaste nytt om corona och idrott

Uppdaterad
Publicerad

Välkommen till SVT Sports chatt med senaste nytt om corona och idrott.
Här meddelar vi om nyheter kopplade till corona, till exempel uppskjutna matcher och inställda tävlingar.
I mån av tid svarar vi även på frågor.

Direktrapport · Senaste nytt om corona och idrott

Skidåkaren • Stort tack till SVT för all sportbevakning. Det hjälper till att uthärda i denna pandemi. Den verkar ju fortsätta ett tag till, så hoppas ni också sänder mycket mer sport framöver också.

Vi tackar och bugar! Ha en fin dag, skidåkaren!

Gurkburken • Hur ser covid-19 läget ut inför Sveriges handbollsmatch ikväll?

Max Darj, Niclas Ekberg och Daniel Pettersson har suttit i karantän och det är just nu oklart om de kan bli aktuella för spel. Senast en timme före avkast, som är 18.00, väljer Sverige vilka 16 som spelar.

Bibbi • Om resten av samhället vore så noga som många av individuella idrottarna vore covid-19 problemet snart över. Skidskyttarna m.fl. är goda exempel. Att hålla på ned kontaktidrott är däremot märkligt beslut i dessa tider. Borde man inte anpassa läget efter smittrisk med luftburen omikron?

Lotta A • Tack Petter, för ditt svar!

Det var så lite. Trevlig helg! :-)

Lotta Alpdotter • Hej!
Fråga: Hur klarar elitidrottare och övriga deltagare tids-och miljöomställningen när de kommer till andra kontinenter för att tävla. Hur lång tid före ett OS måste man vara på plats för att hinna acklimatisera sig. Finns det rutiner? Jag vet hur ”mosig” man blir av att sitta länge på flyget.
Med vänlig hälsning,

Det är nog individuellt hur lång tid i förväg man åker, och beroende på var man ska, men det är definitivt något idrottare har i åtanke. Jag följer mycket kampsport och där finns det fajters som, när de måste åka långt, åker ett par veckor i förväg för att hinna anpassa kropp och knopp med tanke på tidsomställningen. En del har knep som att träna så fort de landar eller inte äta någonting på flygresan. Detta för att göra omställningen "mjukare".

Roland • Läste inlägget om Sara Grahn men ingen ställde frågan om hon var vccinerad?Varför inte? Dålig journalistik! Var hon det inte har hon sig själv att skylla och inte förbundet.

Hej Roland. Då kan jag meddela dig att jag nu har ställt frågan till Sara och hon svarar att hon har tagit tre vaccinsprutor. Trevlig helg!

Adam • Angående Sara Grahn som ni nyss rapporterat om: undrar vilka regler som gäller, varför hon helt missar OS? Det är ju två veckor kvar?

Hon måste lämna fyra negativa test inom loppet av fem dagar för att komma in i Kina. Men Svenska Ishockeyförbundet har tagit beslutet att ersätta Grahn då man vill åka med så stor trupp som möjligt den 27 januari.

Stig-Arne Heed • Det borde vara lag,på att alla skall vara full vaccinerade. Om dom skall vara med i en tävling. Själv tycker jag, att det bör varje människa ha förstånd till och begripa. Mycket dåligt av spelarna, att inte förstå det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer