Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg. Foto: Bildbyrån

SHL-klubben efter beskedet: ”Slås av att det är allvar nu”

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamn har haft ett bra tryck på läktaren i SHL trots endast 50 personer i publiken.

Men efter regeringens besked i dag blir det ytterligare begränsningar – och nu får laget klara sig utan supportrarna.

– Det är stor sorg så klart. Framförallt för att jag vet att idrotten spelar stor roll i samhället. Samtidigt slås man av att nu är det allvar, säger Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg till SVT Sport.

Oskarshamn har gått bra i SHL och ligger på en fjärdeplats. Men det är inte bara på isen de har trummat på, utan även på läktaren. Nu kommer laget dock behöva klara sig utan det stödet från supportrarna.

– Det är klart att spelarna får extra energi av att vi har bra energi på läktaren. Men jag tror och hoppas att vi kan leverera lika bra ishockey inför tomma läktare, säger Martin Åkerberg.

Corona och idrott

Ekonomiskt påverkar det inte klubben så mycket, då det redan var så få som fick komma in i arenan innan beskedet kom.

– Ekonomiskt tuffar vi på. Vi håller näsan över vattenytan och överlever, men det är inga jättestora marginaler.

– Man slås av att det är allvar nu. Det är otroligt tråkigt för alla inblandade. Man förstår nu att det är allvar och att vi måste ta allvar.

”Idrotten kan skänka lite ljus och glädje”

Trots hur smittan ser ut i samhället tycker Åkerberg att det är bra om idrotten kan fortsätta spela matcher för alla supportrar som är hemma.

– Jag tycker att kan vi fortsätta spela elitidrott så tycker jag vi ska göra det. Vi har väldigt bra verktyg i vardagen att hålla koll på smittan, och om det uppstår smitta kan vi begränsa den väldigt fort. Den idrottsliga verksamheten kring SHL är så smittsäker som den kan vara.

– Är det så att idrotten kan skänka lite ljus och lite glädje hem till folk i stugorna genom TV-rutan tycker jag vi ska försöka hålla igång det så länge som det är möjligt.

MER ISHOCKEY: Varför sprids coronasmittan mest inom ishockeyn?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet