Papperspublik på en damallsvensk match i juli. Foto: Andreas Hillergren/TT

Skåne behåller regeln om 50 åskådare

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen gav grönt ljus för 300 personer i publik.

Men Smittskydd Skåne ger förslaget rött ljus och väljer i stället att behålla gränsen med 50 personer.

– Klart det är tråkigt, men samtidigt inte oväntat utifrån samhällsutvecklingen vi har i Malmö och regionen, säger FC Rosengårds Jenny Damgaard till SVT Sport.

Förra veckan meddelade regeringen att publikgränsen, som hade varit 50 åskådare, höjdes till 300 personer. Men det blir inte så överallt i Sverige.

Smittskydd Skåne har tagit beslut om att behålla regeln om max 50 personer på ett evenemang.

Corona och idrott

”Alla har ju förståelse”

– Klart det är tråkigt, men samtidigt inte oväntat utifrån samhällsutvecklingen vi har i Malmö och regionen, säger klubbchefen Jenny Damgaard.

I slutet av förra veckan bestämde de sig för att ta in 50 personer, men att de var beredda att ta in ytterligare 250 personer om beskedet inte hade kommit i dag.

– Man får ju vara flexibel och alla har ju förståelse för att det blir ändringar hela tiden. Vi måste ju följa samhällsutvecklingen kring smittspridning och liknande. Som det ser ut idag så känns det trots allt ganska logiskt, även om det så klart är tråkigt.

KLIPP: Hård kritik från Kristianstad inför beslutet om fortsatt 50-gräns (23 oktober, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet