Inget VM för Lag Hasselborg. Foto: Bildbyrån

Curling-VM i Kanada ställs in

Uppdaterad
Publicerad

– Men vi vet ju att allt kan ändras snabbt.

Så sade förbundskapten Maria Prytz till SVT Sport tidigare i kväll.

Två timmar senare vet vi – curling-VM i Kanada ställs in och Lag Hasselborg får inte chansen att ta sitt första guld.

Curling-VM är alltså ännu ett av de idrottsevenemang som ställs in på grund av oron för coronaviruset. Beskedet kommer två dagar före premiären av mästerskapet på lördag. Det är ännu oklart om VM kommer att spelas vid ett annat tillfälle.

Det svenska laget Anna Hasselborg befinner sig just nu i luften på väg till den tänkta VM-staden Prince George, och vet i skrivande stund inte om att turneringen är inställd.

Corona och idrott

– Det viktigaste för oss nu är att få hem dem till Sverige, säger förbundets generalsekreterare Stefan Lund till SVT Sport.

Lag Hasselborg, som tog OS-guld i Pyeongchang 2018, har tagit VM-silver två år i följd, senast i fjol i danska Silkeborg.

Mästerskapet i staden Prince George skulle ha blivit Anna Hasselborgs sista tävling på ett tag. Skippern är i sjätte månaden, men räknade med att spela VM innan hon blir mamma för första gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet