Anna Hasselborg under VM i curling. Foto: TT/Arkiv

Sverige besegrade USA i curling-VM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann med nöd och näppe mot USA i curling-VM i danska Silkeborg. Med underläge 7-6 inför den sista omgången lyckades Sverige vinna efter att ha tagit tre poäng i den sista omgången.

Sverige inledde dagen med att vinna mot Ryssland med 9-4 i VM i curling i  fortsätter att imponera under curling-VM i Silkeborg, Danmark. Lag Hasselborg inledde bra och tog en 2-0-ledning efter den första omgången. Sedan tog lagen poäng i varannan omgång, vilket gav ställningen 3-2 till Sverige efter fyra omgångar. Sverige plockade sedan ytterligare en tvåa fram till 5-2 i den femte omgången.

Men efter att USA först fått två poäng och sedan en poäng i omgång sex och sju var det fem lika. Inför den tionde omgången hade USA vänt och ledde med 6-7. Men tre poäng i den sista omgången gav Sverige segern med 9-7.

Sverige möter Skottland i morgon förmiddag och Tyskland i morgon kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.