• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT Nyhetsbyrån

Snöplig svensk finalförlust i curling-EM

Uppdaterad
Publicerad

Obesegrade hela vägen fram till finalen. Där blev det en snöplig förlust för Lag Hasselborg mot Skottland som vann EM-finalen med 6-3.

– Det känns okej. De läste isen bättre än oss, den var lite annorlunda från tidigare i veckan. Båda lagen hade kunnat vinna, och det suger att förlora, säger skippern Anna Hasselborg.

Trots en lovande svensk start vände och vann Eve Muirheads Skottland och tog inte bara revansch för gruppspelets första omgång. Laget som har varit rankade som världsetta under året slog turneringens, fram till finalen, bästa lag och kan titulera sig bäst i Europa.

15:00 i SVT1/SVT Play: Herrarnas final i curling-EM, Skottland – Sverige

Vinnarlaget blev precis som svenskorna lite överraskade av underlaget.

– Isen var annorlunda, det curlade lite mer än vad det gjort tidigare. Men vi spelade väldigt bra. Alla pratar om OS nu, och att kunna titulera sig europeisk mästare bara några månader innan OS känns väldigt bra, säger Eve Muirhead som har en bronsmedalj från spelen i Sotji.

Lagen följde varandra åt till den sjätte omgången då Skottland knep matchens enda tvåpoängare. Den lilla ledningen kunde Lag Hasselborg dock kvittera omgående. Avgörandet kom i stället i den nionde omgången.

Med två stenar var i boet stod matchen och vägde när Muirhead skickade in stenen som slog ut de båda svenska och mer eller mindre grusade de svenska gulddrömmarna. I stället blev det ett andra raka EM-silver.

För Lag Hasselborg är finalmissen den enda plumpen i ett EM-facit som lyder: Tio raka segrar på de tio första matcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.