Skippern Anna Hasselborg deppar. Foto: Bildbyrån

Finalförlust för lag Hasselborg

Uppdaterad
Publicerad

Lag Anna Hasselborg gick obesegrat genom sju matcher i den prestigefyllda curlingtävlingen Players Championship i Kanada. Men i finalen i natt blev det förlust. Lag Kerri Einarson från Winnipeg fick revansch från gruppspelsmatchen och vann finalen med 5–4.

Men pengarna rullar in ändå för svenskorna. Enligt grand slam-turneringens sajt var andraplatsen i tävlingen värd drygt 220 000 kronor och laget får ytterligare 370 000 kronor för att man slutar tvåa i sammandraget.

Players Championship var den sista storturneringen för säsongen som Anna Hasselborg spelar i Kanada. Veckan efter påsk väljer hon att spela VM i mixeddubbel i Stavanger i Norge tillsammans med Oskar Eriksson, i vanliga fall i herrarnas lag Edin.

Då kommer hennes lag i stället att ledas av den skotska världsstjärnan Eve Muirhead i touravslutningen i kanadensiska Saskatoon.

För herrarnas lag Niklas Edin tog Players Championship slut redan i kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.