• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Lag Hasselborg är fortsatt obesegrat i EM. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Dubbla svenska seger i Curling-EM

De svenska curlinglandslagen är fortsatt starka i EM i Schweiz. Lag Hasselborg tog en ny storseger och lag Edin är tillbaka på vinnarspåret efter 5-4 mot Skottland. – Nu ser jag fram emot att spela några riktigt täta matcher och dra in några segerstenar, säger Anna Hasselborg.

Efter gårdagens överraskande förlust mot Nederländerna är Sveriges lag Edin tillbaka på vinnarspåret efter 5-4 mot Skottland under tisdagsmorgonen.

Reportage: Möt Lag Edin – Sveriges första världsettor på herrsidan

Det var en poängsnål toppmatch match som avgjordes i omgång åtta när Sverige tvingade Skottlands skipper till en svår sista sten som han missade. Sverige stal därmed två poäng, och hade en betryggande ledning inför avslutningen.

– Det var en jämn match som stod och vägde. Vi fick en bra start med en tvåpoängare men de kom tillbaka. Vi fick ut ett bra resultat när deras skipper missade sista sten i omgång åtta och med 5-2 då var det nästintill klart, säger Eriksson.

Sverige ligger nu trea i tabellen efter fem segrar och en förlust. Tre matcher återstår och de fyra bästa går till slutspel och gör upp om medaljerna.

– Vi möter dom tuffa lagen nu. Vi har fem vinster och har Italien, Norge och Schweiz kvar, så tar vi någon skalp till så ska vi nå slutspel, säger Oskar Eriksson.

Lag Hasselborg klara för slutspel

Samtidigt fortsätter lag Anna Hasselborg att levererar och mot Ungern kom en ny storseger. Vid ställningen 13–1 till Sverige efter sex omgångar gav det ungerska laget upp, och lag Hasselborg har inlett EM med sex segrar på sex matcher.

– Det var en bra laginsats rakt igenom. Nu ser jag fram emot att spela några riktigt täta matcher och dra in några segerstenar. Laget är redo för det också, säger Hasselborg till tävlingens webbplats.

Segerraden innebär att lag Hasselborg är slutspelsklart. Semifinalerna avgörs på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer