Anna Hasselborg och hennes lag är klart för EM-final efter storseger mot Italien i semifinalen. Foto: WCF

Lag Hasselborg klart för EM-final

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges curlingdamer är klara för final i EM i Schweiz.

Detta efter att lag Anna Hasselborg besegrat Italien med 7-3 i semifinalen.

– Vi har spelat bra hela veckan och jag är glad över att vi kunde hålla en hög nivå i semifinalen också, säger Anna Hasselborg.

Efter att ha vunnit samtliga nio matcher i gruppspelet stod Italien för motståndet i semifinalen.

Precis som i gruppspelet, där lag Anna Hasselborg besegrade Italien med 9-2, hade Sverige full kontroll på matchen.

10 raka segrar

Efter att gått upp i en 2-0-ledning efter den första omgången manövrerade lag Hasselborg ut italienskorna taktiskt och i den sjunde omgången spelades de matchavgörande stenarna.

Lag Hasselborg, som i övrigt består av Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och coach Maria Prytz, tog hem den sjunde omgången med 3-0.

6-2-ledningen efter omgång sju blev tillslut en seger med 7-3 när lag Hasselborg tog sin tionde raka seger i EM.

– Vi har spelat bra hela veckan och jag är glad över att vi kunde hålla en hög nivå i semifinalen också, säger Anna Hasselborg efter matchen och fortsätter:

– Vi är ett lite mer erfaret lag än Italien. Vi höll oss tålmodiga när de försökte vänta ut oss.

Därmed finns det chans till dubbla svenska EM-guld under lördagen då herrarnas lag Edin sedan tidigare är finalklart där Skottland står för motståndet. Även damerna möter Skottland, som slog Schweiz med 7-5.

”Är magiskt”

–Det här är magiskt! Vi är precis där vi vill vara och njuter av att få spela en ny EM-final, säger Sara McManus till Svenska curlingförbundet.

Damernas final, som är först ut, ser du i kunskapskanalen eller på svtsport.se från 09.55. Herrarnas sänds i SVT1 och på svtsport.se med start 15.00.

Så ser du EM-finalerna

Damernas EM-final i curling sänds i Kunskapskanalen. Alla svenska hushåll, som betalar tv-licensen, har tillgång till den här kanalen:

Kunskapskanalen har olika kanalplatser hos olika distributörer. Så här hittar du den:

Boxer: Kanal 99

Com Hem: Kanal 125

Canal Digital: Kanal 13

Viasat: Kanal 39 är bästa tipset. Men kanallistan skiljer sig lite åt, beroende på vilken box och vilket abonnemang du har. Kolla här: https://www.viasat.se/kundservice/nyheter/2017-05-12/nu-fornyar-vi-kanallistan

Telia: Kanal 14

Bredbandsbolaget: Kanal 16 och 18 (HD)

Givetvis kan ni även se finalen i SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.