Lag Hasselborg klart för fjärde raka EM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Lag Hasselborg är klart för sin fjärde raka EM-final efter att ha besegrat Ryssland i semifinalen. Avgörandet kom i den åttonde omgången när Sverige tog hela fem poäng och Ryssland gav upp.

– Det var en fantastisk match. Vi fick till det spelet vi saknat tidigare i gruppspelet. Idag satt allt där det skulle, säger skippern Anna Hasselborg till SVT sport.

Lag Edin blev igår klart för EM-final på herrsidan. Idag tog sig Lag Hasselborg till final på damsidan.

Skippern Anna Hasselborg stod för en väl genomförd match och stod för ytterst få misstag. Lagen följdes åt upp till den åttonde omgången när Sverige fortsatte spela bra – och Ryssland spelade bort sig.

Lyfter fram lagkamraten

Hasselborg lyckades spela till sig en stor fördel, med fyra stenar i boet, inför Rysslands sista sten i omgången. Skippern Alina Kovaleva lyckades inte göra något spektakulärt, vilket hade behövt. Det bidrog till att Anna Hasselborg kunde slå ut den ryska stenen och samtidigt ligga kvar med fem egna stenar.

– Vi kände att vi hade bra koll på just det spåret. Sara (McManus) hade en fantastisk vick tidigare som öppnade upp hela omgången. Jag försökte bara spela likadant som Sara och det blev bra.

Ryssland valde att ge upp vid ställningen 9-3 och Lag Hasselborg, som är regerande mästare, är klart för den fjärde raka EM-finalen.

– Det var en fantastisk match. Jag har känt att vi inte fått ut det här spelet tidigare i gruppspelet. Vi plockar fram alla pusselbitar och får dem på plats i semifinalen.

– Vi är lite mer närvarande idag. Vi är bättre i alla detaljer och det är så jag känner igen det här laget i ett slutspel. Jag älskar att vara här, älskar den positiva anspänningen.

I finalen ställs Lag Hasselborg mot Skottland, som besegrade Hasselborg i EM-finalen för två år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.