Foto: Bildbyrån

Ny ryggoperation för den svenske OS-stjärnan

Publicerad

Idag opereras Niklas Edin ryggen för ytterligare ett diskbråck. Nu väntar en sommar med rehabträning för curlingstjärnan och OS-silvermedaljören.

Niklas Edin blir inte av med sina ryggbesvär och har opererat ryggen för diskbråck flera gånger under karriären, senast i juni förra året.

I januari i år fick han återigen problem med ryggen och vid lunchtid idag ska han göra en ny operation.

– Det är inte så allvarligt. Det är nervsmärta ut i benet, så jag måste ta bort själva diskbråcket, men när det är borta så ska det vara bra direkt, säger Edin till Radiosporten.

Han säger att rehabiliteringstiden för dagens operation är ungefär tre månader. 32-åringen får därmed ännu en sommar med rehabträning. 

– Jag hoppas kunna vara tillbaka och träna litegrann i augusti och sen vara tillbaka till första tävlingen. Sen kommer jag inte vara i kanonform, men jag hoppas att jag åtminstone kan vara med och spela och hålla igång skapligt så att vi är inne i det när de viktiga tävlingarna börjar komma i mitten av hösten.

Curlingskippern ledde Sverige till OS-silver i Pyeongchang i februari och till VM-guld i april. Första målet för säsongen är EM i Tallin i mitten av november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer