Svagt Paralympics för värdnationen – kan räddas av curlinglaget

Uppdaterad
Publicerad

Lag Anna Hasselborg tog OS-guld i curling efter en finalseger mot Sydkorea. Men det koreanska laget, Team Kim, lyckades ändå skapa curlingfeber i landet med sina framgångar. Det drar det koreanska laget i Paralympics nu nytta av – i jakten på medaljerna.

Det går bra för Sydkorea som arrangör – men medaljerna i Paralympics uteblir. Hittills har det bara blivit ett brons – men curlingen kan kanske rädda hemmanationen.

Efter bara två förluster på 11 matcher är laget klart för semifinal och intresset är på topp. Det kanske är lite överdrivet att säga att Sydkorea stannar när laget spelar. Men i den olympiska parken blir många fast framför skärmarna när Korea har match.

Paralympics

– Curling blivit så populärt här, det är roligt. Vi är glada över att få så mycket stöd, säger skippern Soonseok Seo till SVT Sport.

Suhyun Kim och Hyebin Park jobbar som volontärer under Paralympics. De var inte speciellt intresserade av sporten förut, men nu är dom i curlinghallen så mycket dom kan.

-– De har självförtroende och har vunnit 7 matcher, om jag minns rätt. Så jag tror vi tar guld, säger Kim till SVT Sport.

Medaljligan, Paralympics

1. USA 8 guld, 7 silver, 6 brons, 21 totalt

2. NPA (Ryssland) 6 guld, 7 silver, 4 brons, 17 totalt

3. Slovakien 6 guld, 2 silver, 1 brons, 9 totalt

4. Frankrike 5 guld, 5 silver, 3 brons, 13 totalt

5. Ukraina 5 guld, 4 silver, 7 brons, 16 totalt

20. Sverige 0 guld, 1 silver, 0 brons, 1 totalt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet