Foto: TT Nyhetsbyrån

Svensk jättevändning mot Kanada – klart för slutspel

Uppdaterad
Publicerad

Efter att halva matchen var spelad låg svenska lag Edin under med 5-1 mot stornationen Kanada, men efter 4-0 i svensk favör i den avslutande omgången vann man till slut med 9-7. Därmed är Sverige nu, som första lag, klart för VM-slutspel.

Det började inte särskilt bra för lag Edin mot hemmanationen Kanada under curling-VM i Calgary. Efter halva matchen låg man under med 5-1 och ännu med en omgång kvar var man två poäng efter.

Då såg den svenska segersviten under VM ut att ta slut, men lag Edin klev fram då det krävdes som mest.

Inför den allra sista stenen hade Sverige en poängsten i boet, men Edin lyckades då skicka ut Kanadas mest centralt placerade sten och så låg plötsligt fyra gula svenska stenar närmast mitten och segern var säkrad.

Med två matcher kvar att spela i gruppspelet har Sverige nu som första lag säkrat en plats i slutspelet och därmed även en svensk plats i OS 2022.

Sverige har hittills vunnit nio och förlorat två matcher under VM.

Sverige och Kanada har tillsammans vunnit de fem senaste världsmästerskapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.