Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lag Hasselborg är klara för slutspel Foto: Bildbyrån

Sverige klara för slutspel – trots förlust

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klara för slutspel i curling-VM. Men Lag Hasselborg missade chansen att göra det på egen hand efter att ha förlorat mot Italien med 7-3.

– Riktigt tungt, säger Agnes Knochenhauer till SVT Sport.

Det italienska laget har överträffat förväntningarna hitills under världsmästerskapet. Och inför matchen gick båda lagen in med chans att bli klara för slutspel.

Matchen inleddes något avvaktande. Men efter en helt misslyckad sten från Sverige öppnade det upp sig för Italien i den tredje omgången. Mertiterade skippern Stefania Constantini gjorde inga misstag och drog in tre poäng för Italien.

– Det var lite trevande. Trean i fjärde omgången blir avgörande och det känns riktigt tungt, säger Agnes Knochenhauer om matchen till SVT Sport.

Sverige gjorde ett gott försök och pressade Italien. Men Lag Hasselborg misslyckades med att komma upp i samma nivå som under tidigare matcher. Italien vann matchen med 7-3 efter att Sverige gett upp i den nionde omgången.

Klara för slutspel

Trots att segersviten på fem raka matcher bröts kunde Sverige efter matchen ändå konstatera sig vara klart för slutspel. Det efter att Danmark spelat ut Kanada och genom en svag insats från det amerikanska laget mot Sydkorea.

Hoppet om semifinal lever fortfarande för Lag Hasselborg. Sverige spelar en direkt avgörande match mot Danmark i kväll och vid vinst är semifinalplatsen klar.

Men även vid förlust finns chans att ta sig vidare till semifinal – via kvartsfinal som laget är klart för.

– Vi ska fortsätta som vi spelat hitills och ge allt. Det finns inget att hålla tillbaka på, säger Sara McManus inför kvällens match.

Ödesmatchen för säkrad semifinalplats mot Danmark visas kl. 19.00 på SVT-play.

Lagen som är klara för slutspel:

Schweiz

Sverige

Norge

Kanada

Italien

Japan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.