Foto: TT

Tredje raka VM-guldet för lag Edin

Uppdaterad
Publicerad

De svenska curlingherrarna i Lag Edin har tagit sitt tredje raka VM-guld. Finalen mot Skottland avgjorde man med den nionde omgångens sista sten. Sverige vann med 10-5.

– Det betyder allt, säger skippern Niklas Edin.

Finalen blev en riktig rysare där lagen följdes åt hela vägen till den nionde omgången. Inför den omgången var ställningen 5-5 och då försökte Niklas Edin sig på ett avgörande med sin sista sten.

Han slog ut två skotska stenar och såg till att Sverige tog en 5-0-seger i omgången. Därmed var finalen avgjord, guldet bärgat och resultatet 10-5.

– Det är klart jag var jätteglad då den gick in. Det betyder allt. Vi har haft några riktigt bra år. Vi vill verkligen vinna OS-guld och det här var ett jättestort steg i den riktningen, säger Edin i SVT:s sändning.

Guldet är lag Edins tredje raka och femte sammanlagt. Sverige har nu tagit tio guld på herrsidan.

– Man är bäst i världen på varje position. Erfarenheten och det taktiska kunnandet finns i alla spelare, säger SVT Sports expert Eva Lund.

Guldlaget består av Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren.

Bronset gick till Schweiz som slog ryska curlingförbundets lag med 6-5 i bronsmatchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.