Niklas Edin och Oskar Eriksson. Foto: TT Nyhetsbyrån

SVT kan inte sända Lag Edins semifinal – tv-produceras inte

Uppdaterad
Publicerad

Båda svenska lagen är klara för slutspelet vid curling-EM i schweiziska St Gallen, men SVT kan endast sända damernas semifinal, med lag Hasselborg. Orsak: Lag Edins semifinal tv-produceras inte.

Semifinalerna spelas samtidigt, men det finns endast tv-produktion på en av banorna. Och i kväll bestämde Internationella Curlingförbundet (WCF) att den semifinal Schweiz spelar blir tv-matchen.

Det är redan klart att Sverige och Schweiz blir etta och tvåa i gruppspelet, vilket innebär att världsettan Lag Edin inte kan ställas mot värdlandet i semifinalen.

Herrarnas semifinalerna avgörs 19.00 i morgon kväll. Först i morgon förmiddag avgörs det vilka lag Sverige och Schweiz ställs emot.

– Vi protesterade mot WCF:s beslut att ej producera Lag Edins semifinal med vändande e-post, och fick då omgående beskedet att Lag Hasselborg får spela sin semifinal på tv-banan. Det är glädjande, även om vi naturligtvis helst sett att vi fått sända båda, säger Ulf Nilsson, SVT Sports projektledare för curlingsändningar.

Damernas semifinaler spelas 14.00 på fredag.

Så här sänder SVT från curling-EM

Fredag

Semifinal damer SVT Play 13.55-17.00

Semifinal damer SVT1 14.20-17.00

Bronsmatcher dam/herr* SVT Play 18.55-22.00

Bronsmatcher dam/herr* SVT24 20.00-22.00

Lördag

Final damer SVT Kunskapskanalen 09.55-13.00

Final damer SVT Play 09.55-13.00

Final damer, sammandrag 14.30-14.55 SVT1

Final herrar 14.55-17.50 SVT1

* SVT sänder en bronsmatch, om Sverige spelar på tv-banan. (Det spelas två matcher parallellt, men endast en av dem tv-sänds).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.