Foto: TT NYhetsbyrån

Så sänder SVT från curling-EM

Uppdaterad
Publicerad

I Tallinn, Estland, har de framgångsrika svenska curlinglandslagen båda kvalificerat sig för final. SVT sänder båda EM-finalerna på lördag.

Lag Niklas Edin har imponerat stort i curling-EM och var obesegrat och semifinalklart redan efter sju matcher. Nu hoppas laget på en repris från 2016, då de tog hem EM-guldet. På torsdag, när herrarnas semifinaler spelats, vet vi om SVT-tittarna får se Lag Edin i finalen.

– Det går inte starta bättre än vad vi har gjort. Sen att vi får jämna matcher tror jag är en fördel mot slutspelet. Framför allt när det blir segrar också. Vi får spela tio fulla omgångar och se hur isen beter sig fram mot slutet av matcherna, säger Niklas Edin till Radiosporten.

Hasselborg mot första EM-guldet

De olympiska mästarna i Lag Anna Hasselborg fick en tuff start på turneringen då magsjuka gick runt i laget. Ändå är de också klara för final. Laget har tagit två EM-silver senaste åren – blir det tredje gången gillt?

I finalen väntar Schweiz, som det då sjukdomsdrabbade Lag Hasselborg föll mot i grundserien.

Sändningstider:

Lör 24 nov

09.00-12

SVT1 och SVT Play

EM-final, damer

Kommentatorer: Niklas Nord och Eva Lund

Lör 24 nov

14.00-14.30 i SVT2 samt SVT Play

14.30-17.00 i SVT1 samt SVT Play

EM-final, herrar

Kommentatorer: Niklas Nord och Eva Lund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.