Wout van Aert vann tionde etappen av Tour de France förra året. Foto: TT

Åter en vinnare efter skräckskadan i Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Den belgiske cyklisten Wout van Aert vann under helgen en tävling Lille, Belgien, vilket var första vinsten sedan förra årets skräckskada i Tour de France.

Då kraschade van Aert in i kravallstaketet strax före mål på den 13:e tempoetappen och rev upp stora hål i rumpan som slet sönder muskler medan blodet sprutade.

För att hindra van Aert att titta på det djupa såret rev sportchefen loss en reklambanner och täckte för benet.

25-årige van Aert genomgick två omfattande operationer och var orolig för att han aldrig skulle kunna gå igen, än mindre cykla och ännu mindre kunna ha en karriär som professionell cyklist. Han gjorde comeback strax före årsskiftet.

Vann en etapp på Tour de France förra året

Under förra årets Tour de France var van Aert, trefaldig världsmästare i cykelkross, på gång i tävlingen och hade vunnit en etapp och låg tvåa vid den sista mellantiden innan olyckan skedde.

– Det här är inte min största seger även om det känns som det. Men det här visar att jag fortfarande kan vinna, säger belgaren till Cyclingnews.

I samband med målgången slog van Aert med handen mot det skadade partiet vid rumpan för att visa att han överkommit skräckupplevelsen förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.