Det var inte bara cyklisterna som fastnade på tv-bilderna i Spanien runt i helgen – även en marijuanaodling. Arkivbild. Foto: TT

Avslöjade marijuanaodling i direktsändning

Uppdaterad
Publicerad

Spansk polis har beslagtagit marijuana sedan en odling upptäckts under en tv-sändning av cykeltävlingen Vuelta a España (Spanien runt).

Det var när en tv-helikopter svepte över cyklisterna i slutet av den åttonde etappen i lördags som en kamera plötsligt fångade upp en marijuanaplantage på ett hustak i staden Igualada utanför Barcelona.

Katalansk polis inledde en undersökning efter att tv-bilderna blivit virala på sociala medier och till slut kunde polisen slå till och beslagta omkring 40 plantor. Ingen person blev gripen i razzian och polisen söker fortfarande efter ägarna till odlingen.

Spanien runt är en av de tre största cykeltävlingarna i Europa tillsammans med Giro d'Italia och Tour de France. Slovenen Primoz Roglic leder sammandraget efter att Mikel Iturria, Spanien, vunnit den elfte etappen på onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.