Chris Froome fick dra på sig den gula tröjan igen. Foto: TT nyhetsbyrån

Chris Froome tog tillbaka tröjan

Uppdaterad
Publicerad

Michael Matthews kikade över axeln innan han med utsträckta armar rullade över mållinjen i Rodez. I klungan strax där bakom rullade en nygammal totalledare in.

– En fantastisk dag. Jag trodde inte att jag skulle kunna ta tillbaka tröjan på en etapp som den här, medger Chris Froome.

Chris Froome fick ta på sig den gula ledartröjan igen efter att ha ”lånat ut” den till Fabio Aru under två dagar. De tuffa bergsetapperna i Pyrenéerna tog ut sin rätt på italienaren som under dagens flackare sträcka gick i mål 25 sekunder efter vinnaren.

Med 12 kilometer kvar av den 14:e etappen hann klungan ledd av Miki Schär och Tony Martin i kapp utbrytargruppen på fyra åkare som hållt sig på ett behagligt tvåminutersavstånd under hela sträckan. Sedan följde en lång spurt där australiensaren Matthews gick i mål strax före Greg Van Avermaet och Edvald Boasson Hagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.