Emlia Fahlin. Foto: Bildbyrån

OS-kvalchans inställd: ”Viktiga tävlingstillfällen som försvinner”

Uppdaterad
Publicerad

Det italienska klassiska storloppet Strade Bianche ställs in med hänvisning till spridningen av coronaviruset – och ytterligare ett lopp riskerar att ställas in inom kort. Något som drabbar de svenska cyklisterna Hanna Nilssons och Emilia Fahlins möjligheter att kvala till OS.
– Nu blir det färre chanser och möjligheter att klara kvalkraven, skriver Emilia Fahlin i ett sms till SVT Sport.

Det definitiva beslutet att ställa in det italienska Siena-loppet Strade Bianche kom i eftermiddags. Beslutet togs som en konsekvens av den italienska regeringens besked att stänga ute all publik från idrottsevenemang fram till den 3 april.

– Jag hade gärna åkt men är tacksam att någon annan tog beslutet åt mig. För mig känns det tryggt och helt grundat på vår hälsa, sa Hanna Nilsson i ett pressmeddelande om beslutet.

Men det inställda loppet påverkar också Hanna Nilsson och Emilia Fahlin på fler sätt.

”Får acceptera läget”

– Det påverkar tävlingsprogrammet. Men även ytterligare en World Tour om två veckor i Italien som förmodligen också kommer ställas in, skriver Emilia Fahlin till SVT Sport och fortsätter:

– Det är viktiga tävlingstillfällen som försvinner i en OS kvalperiod, men jag hoppas tävlingarna som kommer i Belgien framöver kommer gå som planerat.

Hur känns det att just viktiga OS-kvaltävlingar som försvinner?

– Det är tråkigt då man lagt upp ett idealt tävlingsprogram man trott på. Och nu blir det färre chanser och möjligheter att klara kvalkraven på. Det är även viktiga tävlingar som skulle gett form att prestera på målen framöver i vår, skriver OS-platsjagande Fahlin och lägger sedan till:

– Men man får adaptera helt enkelt, acceptera läget och hoppas man får till det bra ändå.

KLIPP: Coronavirusets spridning på 60 sekunder

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Coronavirusets spridning på 60 sekunder Foto: CDC/ AFP

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer