Cykel-VM: 42-åring ska försvara titeln

Uppdaterad
Publicerad

Cykel-VM i Bergen rullar vidare. I dag avgörs damernas tempolopp. Amber Neben, USA, ska försöka försvara sin titel.

– Neben är 42 och skulle kunna vara mamma till många av de hon möter, riktigt häftigt om hon vinner igen, säger SVT:s kommentator Ola Bränholm.

21,1 kilometer ska avverkas i Bergen, Norge, när damernas tempolopp går av stapeln.

Mästarinnan från 2008 och 2016, Amber Neben startar sist och ska försöka försvara sin titel. Bland de 54 startande finns många tunga namn, men inga svenska cyklister.

– Det som är roligt är att det kommer riktigt starka namn tidigt, OS-mästarinnan i linje Anna Van Der Breggen har redan nummer två, medan de bästa på förra årets tempo-VM går ut sist, säger SVT:s kommentator Ola Bränholm och pekar ut dagens favorit:

–Största favorit är Annemiek Van Vleuten från Nederländerna, många minns nog hennes otäcka krasch när hon ensam ledde OS i Rio. Kraschen var riktigt läskig men hon har kommit tillbaks fantastiskt och ett VM-guld idag vore den optimala revanschen.

Emilia Fahlin fanns med i anmälningslistan, men svenskan kommer inte till start då hon valt att lägga allt krut på lördagens linjelopp.

Sändningen börjar klockan 15.30 i SVT1, SVT Play och svtsport.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.