Här faller cyklisterna som dominobrickor

Uppdaterad
Publicerad

Upploppet i öppningsetappen av Tour de Yorkshire slutade i fullständigt kaos efter att en dansk cyklist gick omkull på och dragit med sig stora delar av fältet.

Det våras för de stora etapploppen, både på kontinenten och de brittiska öarna och en jätteklunga hamnade i bekymmer redan på öppningsetappen av Tour de Yorkshire.

Det var med bara 100 meter kvar av den 173 km långa första etappen, mellan Bridlington och Scarborough, som olyckan var framme. En utbrytning hade hämtats in och på upploppet vinglade danske proffscyklisten Magnus Cort Nielsen till och krokade i en konkurrent.

Orica-Scott-stallets åkare, som bland annat vunnit två etapper i Spanien Runt, drog med sig massor av konkurrenter och hindrade merparten av klungan.

Först i mål och därmed också en av de oskadda blev nederländaren Dylan Groenewegen före Cort Nielsens australiensiske stallkompis Caleb Ewan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.