Chloe Dygert fick först vård på plats innan hon flögs till sjukhuset i Bologna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dygert har opererats: ”Vi är lättade”

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske cykelstjärnan Chloe Dygert kraschade svårt i tempoloppet i VM i italienska Imola. Hon flögs till sjukhus i Bologna och nu har hon genomgått en operation för såret på sitt vänstra ben.
– Vi är lättade över att kraschen inte var värre än den var, säger sportchefen i USA Cycling, Jim Miller, till cyclingnews.

Chloe Dygert, 23, flög över metallräcket och drog upp ett stort sår på vänster ben. Nu har hon alltså opererats och de första rapporterna är positiva.

– Med Chloes beslutsamhet så vet man att hon kommer att tillbaka innan man vet ordet av. Just nu så vill vi att hon fokuserar på att bli frisk, säger Jim Miller.

Dygerts tränare Kristin Armstrong, trefaldig OS-mästare, tror att hennes adept kommer att komma tillbaka starkare.

– Chloe är en talangfull idrottare. Hon har kraschat förr och kommit tillbaka starkare. Jag tvivlar inte på att det blir så igen, säger hon.

Dygert, som tog VM-guld 2019, har även uttalat sig på sociala medier.

”Jag minns att jag tänkte 'om jag får cykeln, kan jag fortfarande vinna?' Sedan kollade jag neråt och såg mitt ben. Tack för alla lyckönskningar. Jag kommer tillbaka”, skriver hon. 

KLIPP: Världsmästaren kraschade svårt i ledning

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Världsmästaren kraschade svårt i ledning. Foto: TT/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer