Emilia Fahlin. Foto: Bildbyrån

Emilia Fahlin: ”Pandemin gav mig tid att tänka”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska cyklisten Emilia Fahlin, 31, har skrivit på för två nya år med sitt franska stall FDJ.

– Beslutet att fortsätta med cykling och tävla i ytterligare två år har mognat i mitt huvud och jag känner mig redo, säger hon i ett pressmeddelande.

Emilia Fahlin har tillhört det franska storteamet FDJ i ett drygt år och har nu alltså förlängt kontraktet.

– Jag är väldigt glad över att ha förlängt mitt kontrakt. Beslutet att fortsätta med cykling och tävla i ytterligare två år har mognat i mitt huvud och jag känner mig redo. Pandemin gav mig tid att tänka på vad som motiverar mig och min lust att tävla, säger hon i ett pressmeddelande.

Fahlin kraschade svårt under 2019 och därför har hon tidigare berättat att hon inte var särskilt ledsen över att OS sköts upp med ett år.

– Jag har väl kunnat komma tillbaka från skadan nu men just för att kunna göra det där lilla extra, som man vill göra på ett OS, det kommer jag hitta mer tid till att jobba på nu, sade hon då.

KLIPP: Här tävlar Emilia Fahlin i sin etta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.