SVT:s expert Emil Lindgren. Foto: TT/Bildbyrån

Experten om Rissveds: ”Betyder jättemycket”

Publicerad

Jenny Rissveds gör comeback på tävlingsbanan när hon tävlar under SM i Östersund i helgen. SVT:s expert Emil Lindgren är glad över beskedet.
– Det är väldigt kul att hon är tillbaka, säger han till SVT Sport.

Jenny Rissveds är på väg tillbaka efter sitt uppehåll. Under SM i Östersund ska OS-guldmedaljören från Rio tävla igen. SVT:s expert Emil Lindgren, själv regerande svensk mästare i mountainbike, är glad över att Rissveds är tillbaka.

– Det är väldigt kul att hon är tillbaka och det betyder jättemycket för nationen. Sedan ska vi vara tydliga med att det är SM det är tal om nu, och inte något annat. Jag tror inte man ska förvänta sig någonting, säger han till SVT Sport.

Emil Lindgren har i flera år varit en del, men slutade inför den här säsongen. Han vill inte spekulera vad Rissveds comeback betyder för mountainbike-landslaget.

– Jag är själv inte del av landslaget längre, utan tävlar bara på nationell nivå, så jag vet inte vad det här betyder, men det är klart att hennes comeback betyder mycket för sporten.

Om drygt två veckor är det EM och i början av september väntar VM för mountainbike-landslaget. Emil Lindgren vill dock inte prata om han tror att det blir någon medverkan på mästerskapen.

– Jag tror det är viktigt att låta henne vara och inte sätta press på henne utan låta henne hitta glädjen igen. Som idrottare sätter man ändå mest press på sig själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer