Fransmannen Barguil vann på årsdagen av stormingen av Bastiljen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fransk etappseger på nationaldagen

Uppdaterad
Publicerad

Warren Barguil trodde sig ha vunnit den tuffaste bergsetappen hittills. Men målfotot korade Rigoberto Urán som vinnare för fem dagar sen. I dag fick Barguil sin efterlängtade etappseger på självaste 14 juli, Frankrikes nationaldag.

Barguil, i den rödprickiga bergströjan, jagade tillsammans med Nairo Quintana spanjorerna Alberto Contador och Mikel Landa upp för den sista av tre stora klättringarna. Det bäddade för en spurt där Barguil och Quintana var starkast, trea kom Contador. Barguils nationaldagstriumf var den första sedan David Moncoutié 2005.

Aru behåller gula tröjan

Samtidigt startade Chris Froome som fick släppa ifrån sig ledartröjan i går ett försök till en upphämtning lägre ner i backen. Med sig fick han Fabio Aru som passerade målgången i Foix samtidigt och får fortsätta att cykla med den gula tröjan, sex sekunder före britten.

Mindre roligt var det för Arus hjälpryttare, danske Jakob Fuglsang, som bröt och hoppar av tävlingen efter att ha fått två frakturer i armen under onsdagen men fortsatt cykla fram tills i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.