Stjärntätt magasin inför Cykelvasan 2017

Uppdaterad
Publicerad

Cykelvasan står runt hörnet och dagen innan Sveriges mest prestigefyllda mountainbikelopp gästade bland annat den färske SM-vinnaren, Emil Lindgren och fjolårsvinnaren av Cykelvasan Jennie Stenerhag i SVT-studion.

Magasinet, med det hetaste inför Cykelvasan, ser du i spelaren ovan.

Cykelvasan fortsätter att växa och precis som alla tidigare år kommer årets upplaga, den nionde i ordningen, att slå deltagarrekord.

Stor cykelfest

I år vallfärdar 23 000 cykelfantaster till Dalarna för att ta sig an de olika varianterna av mountainbikeloppet.

Vasaloppet

Loppet, Cykelvasan 90, som går av stapeln under lördagen och sträcker sig från Lindvallen i Sälen till stadskärnan i Mora, är fullbokat sedan länge där taket på 13 000 är nått.

Kan ta tredje raka

Kvällen innan Sveriges mest prestigefyllda mountainbikelopp träffar SVT Sport de stora favoriterna till slutsegern i form av den färske SM-vinnaren i mountainbike Emil Lindgren, den första vinnaren av Cykelvasan Matthias Wengelin och Jennie Stenerhag som har chansen att ta hem damklassen för tredje året i rad.

Magasinet, med det hetaste inför Cykelvasan, ser du i spelaren ovan.

SVT sänder även ett 45 minuter långt sammandrag från Cykelvasan 2017 på söndag 18.15 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet