Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jenny Rissveds. Arkivbild. Foto: TT

Jenny Rissveds på pallen igen i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Mountainbikestjärnan Jenny Rissveds tog fjärde raka pallplatsen i världscupen när hon kom trea i cross-countryloppet i Nove Mesto i Tjeckien.

Hon var 1.17 minuter efter den australiska segraren Rebecca McConnell (född Henderson) och 37 sekunder efter tvåan Loana Lecomte, Frankrike.

– Jag gjorde mitt bästa, säger hon.

I inledningen hängde 27-åringen med McConnell, men halkade efter på det tredje varvet. Sedan tog sig Lecomte förbi Rissveds, som i alla fall lyckades hålla resten av gänget en minut bakom sig.

– Hon var starkare än mig. Jag gjorde vad jag kunde, men hon var starkare än mig, säger Rissveds i en TV-intervju med Red Bull.

Rissveds har tävlat intensivt i maj. Hon inledde med en andraplats i ett etapplopp på landsväg i Tjeckien, hennes första landsvägslopp som senior.

Trea i fredags

Därefter blev det i världscupen en tredjeplats i sprint och en andraplats i cross-countryloppet i Albstadt i Tyskland.

I fredagens sprint i Nove Mesto kom Rissveds trea, på samma tid som tvåan McConnell och bara en sekund efter segraren Jolanda Neff, Schweiz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.