Foto: TT/Svenska cykelförbundet

Kessiakoff blir Rissveds nya förbundskapten

Uppdaterad
Publicerad

Mountainbikelandslaget har saknat en förbundskapten hela sommaren. Nu står det klart att den tidigare proffscyklisten Fredrik Kessiakoff som varit en av dem som lett jakten på en ny förbundskapten tar över.

– I takt med att arbetet fortlöpte så kände jag att rollen passade mig. Tillslut så landade det i att jag tänkte att jag kanske ska söka jobbet, säger han till SVT Sport.

Nu har förbundet också valt att utnämna det tidigare mountainbike- och landsvägscykelproffset. Kessiakoff har suttit som styrelseledamot i cykelförbundet och varit grengruppsansvarig för mountainbike fram tills nu.

– Det känns spännande att ta vid och få möjlighet att fortsätta utveklingsarbetet och omorganiseringen.

Vill få fram svenska världsstjärnor

Förbundet har genomfört en hel del förändringar och omstruktureringar den senaste tiden.

Har ni några konkreta mål ?

– Att faktiskt vara med och utveckla våra cyklister i stället för att bara åka till mästerskap och ”bocka av” dem. Jag vill se att förbundet har en större del i de svenska framgångarna. Att vi om några år har nya svenska världsstjärnor och att vi har haft en stor del i deras utveckling.

I nuläget finns det en svensk världsstjärna i sporten. Jenny Rissveds som tävlar för och sköter det mesta med sitt egna team.

– Jag hoppas på att vi kommer att ha ett tight samarbete med henne och hennes team.

Rissveds tävlar på en betydligt högre nivå en resten av de svenska landslagsåkarna.

– Jag är mer som ett extra stöd. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för henne oavsett om hon fortsätter att köra på med sitt egna team eller inte i framtiden.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Avsnitt 1 Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer