Lek och fjällcykling inför Cykelvasan

Uppdaterad
Publicerad

Den nionde upplagan av Cykelvasan är här och 23 000 cykelfantaster har tagit sig till Sälen i Dalarna för att vara med. Även om det handlar om Sveriges mest prestigefyllda mountainbikelopp så finns det gott om plats för både lekfullhet och upptäckande av fjällen. – Vi ska upp och leka lite uppe på fjället. Utforska stigarna och ha lite roligt upp och ner, säger Cykelvasadeltagaren Kent Andersson till SVT Sport.

Bakom den lilla elitskaran som under lördagen gör upp om slutsegern i Cykelvasan finns den stora bredden.

Bland de 13 000 som tagit sig till Lindvallen i Sälen för att sedan cykla den 90 kilometer långa sträckan till Mora finns Kent Andersson och Tommy Johansson från Boråstrakten.

Laddar med fjällcykling

– Vi ska upp och leka lite häruppe på fjället. Utforska stigarna. Lite roligt upp och ner.

Eva Lindsén och Elisabeth Ström från Linköpingstrakten är också på plats i Sälen och förbereder sig inför loppet.

Nyfiken debutant

– Jag kanske köper en sadelväska, men annars handlar det bara om att förberedda sig. Jag har åkt vasaloppet på vintern och det ska bli kul och se hur det ser ut på sommaren., säger Eva Lindsén till SVT Sport.

SVT sänder ett magasin, med det hetaste inför Cykelvasan, som du ser från 19.00 här på svtsport.se och i SVT Play.

SVT sänder även ett 45 minuter långt sammandrag från Cykelvasan 2017 på söndag 18.15 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer